*annak a bizonyosnak ajanlom az entréet:

d'abord: édes ; nagy; luke és orult kicsi agcimnak nagyon boldogsagos 20. szuletesnapot kivanok! tudod, mar eddig is olyan voltal nekem , mint egy testvér, aki mindig megnyugtat, felvidit, pszichologus es hulye egyben : ) by the way ez egy remek jelentkezes lenne pszichora, ezt igy mondd el, biztosan akarnak majd : ) reméljuk kincsem agcim, hogy remek és sikeres éves lesz, és oktoberben mar meselsz nekem 20 éves tapasztalataidrol,oksi? allatira hianyzol, szeretlek

Marai: "Onnel még ma torténhet valami jo dolog. Kiséreljen meg példaul boldognak lenni."

Tegnap epp egy barbecuera voltunk hivatalosak valahova a kozelbe, pont gondolkodtam, hogy elmenjek-é, és mintha marai utat mutatott volna, elmentem. Kar lett volna kihagyni, mert visszaadta erdeklodesemet es hitemet a franciakban.

Eloszor is: olyanok ezek a villagek, mint a californiai mansionok: nagy alfold, fu, gaz, aztan egy petite village, et apres a dombokon zsenialis villak. Amibe ma jartam, nos nezzetek meg a képeket, szerintem gyonoru és eredeti; allitolag tipikus normandiai udvarhaz egy kis mediterran beutéssel. ( meg se kell jegyeznem, hogy kurva sok penzuk volt a kedves szuloknek, tele volt chanel parfumokkel, nem tudtam nem kiszurni a chanel number 5-ot es a Cocot)

Mind gyerekkori baratok gyulekeztek, gyerekesek és agglegények ( az utobbiaknak természetesen humoruk is volt! ) , és kiderult milyen egy rendes franszé vacsi. Tout d'abourd  bemelegitjuk a pocit belga sorrel, chipsszel, virsli & olivaval, almaval. Puis, kovetkezik a kolbasz salataval, amit remek kis bordeaux-i borokkal lekiserunk, hogy aprés egyuk a véres steaket ( ami természetesen megint szornyu volt,mert a franciak semmit nem izesitenek - miert is tennék?- , ugyanis "tu dois faire un différence " , marmint az izek kozott. Et enfin; kovetkezett a felfolyositott (biztos nincs ilyen magyar szo, nem tudom mi a melted magyar megfeleloje, angolosok? ) camembert; ami egy szenialis idea; baguettel természetesen,majd egy palinka szeru vodka erossegu pia a fagyira; ez a so called aperitif. Eskuszom, nagy talalmany. Tehat ez a francia idill: a nagy kertben egy kis bevezeto, a tokeletes vacsi a meleg kis hazacskaban, kozben fujdogal a szellocske, es reggel kave;baguett,bretagnei vaj a teraszon, gyonyoru napsutés : )

A nepek kedvesek voltak nagyon,teljesen megertoek, dicsertek a franciamat. a rounban élo no rogton fel is vetette, hogy neha hozza is beugorhatnek babysitterkedni rouenba, ha tudok. kialakitottunk egy bizonyos angol-francia kevert nyelvet, ugyhogy mindenki tudott mindent gyakorolni. Mind normandiaban szulettek, van aki most is Rouenban el, de voltak igazi parisiennek, egyikkel le is pacsiztam, ot fogom femhivni; ha egyszer parizsba latogatok.

Tehat a francia idill:hatalmas villa, kedves bisu-zas a kapuban, egy kis bemelegito a felhomalyban a nagy fak alatt, vacsora a meleg hazacskaban, kozben odakint fujdogal a szellocske; reggel pedig kave, baguett, bretagnei vaj a teraszon, es gyonyoru napsutés ; na meg egy kis zene , amit én rendeltem

bonne journée pour tous!

 ps. nem vagom; hogy ez a fejlett 21.szazad hogyan mukodik, es lehet nem mutatja magatol a ket kepet amit feltoltottem. ugyhigy nyuszika fogod a motoszkat, raklikkelsz a lentebb bemsolhato cimre, vaaaagy bemasolod a kereso reszbe....elvileg... de mittomen : )

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zsuliett.blog.hu/api/trackback/id/tr181311314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kinguc 2009.08.16. 19:40:25

Végreeeeee! Örülök Julcsi, hogy egy csipetnyi szomorúságot sem találtam a sorok között, nem úgy, mint az előző bejegyzésedben! ( Vagy csak cselesen elbújtattad őket?! Ugye neeem? ) Erre vártunk, asszem bátran mondhatom a többiek nevében. :) Jó látni, hogy kezdesz beilleszkedni! A jófej és kedves emberkéket pedig mindenhol szeretik, ezért sem féltettelek! Légy jó! Puszik, Kinga

Zsüli* 2009.08.16. 21:55:27

oda nezz maaar, az en kingam beregelt, es jobb kedve van, azt hiszem mindannyiunk neveben monhatom, hogy min erre vartunk mar LOL latod, ez odavissza muxik : )igen, kicsit jobb kedvem van, de az egy egy ember, aki bevett vmibe, a hetkoznapok es a hosszutavok meg mindig nincsenek megoldva... az a szemet kis ovobacsi se akar belemszeretni mar, pedig az egyetlen itteni aki nem olyan loser, mint a tobbi... de majd hnap a falhoz szoritom; nem hagyhatom anniyban; augusztusban mindenki nyaral, es o az egyetlen lehetosegem.
a beilleszkedes meg tavol van, mert ket camamber (sajt) kozott kurvara nincs kulonbseg sztem; viszont a palcsit nem vagyok hajlando sonkaval meg sajttal enni... Londonba kellett volna menni lehet/ kedves nepek;jo kaja,jo zene.
No mindegy; koszi az egesz hetes segitseget draga, jovo heten jelentkezem. csokollak
ps. albi ugybe ajanlom hogy lepj, le foglak kapcsolni msnen

agci 2009.08.17. 14:51:12

hi my darling!
ezer köszönet a gyönyörű szülinapi köszöntésért, még aznap olvastam, csak hát nem volt időm reagálni...
én is örülök, hogy már sokkal jobb kedvvel írtál, hát még annak, hogy már most felüti a fejét a plusz munka lehetősége! hamar rá fogsz jönni(vagy már meg is történt), hogy a kicsinyke pénz amit fizetnek lófasz, és mekkora szerencse, ha lehet menni a család barátaihoz sittingelni! sajna az én gastmuttim baszott beajánlani akárhova is, de akiket ajánlottak, csinos kis összegeket akaszthattak le, sokszor több órás tévézésért, amíg a gyerkőc fent aludt a szobácskájában...
szóval csak fel a fejjel, nekem már most szimpatikus a femilid, hogy visznek ide-oda, az enyémek nem nagyon tették.
sajna a francia szavaid nem nagyon értem, lévén, hogy sohasem tanultam, de tudom milyen, mikor átáll az agyad a nyelvre és magától értetődőnek tűnik, ha te ismered ezt a nyelvet, mindenki más is;) legalább ragad rám valami-vagy nem:P
a szívhasadás most kezdődik, mert ma reggel felpakoltam a pesti voncsira az én drágámat, és most megint szingliskednem kell és nélküle kell lennem, ami már most megvisel, de hát eddig is mindent túléltem, ezt is túl fogom.
a képeid sajnos nem tudtam megtekinteni, lehet én vagyok a nyomi, mindjéárt megpróbálom még egyszer, különben csak képzeletben álmodozom a hatalmas házról:)
millió puszi neked, írjál ide sokat, az unalmas szürke hétköznapokról is!;)

Zsüli* 2009.08.17. 17:38:32

sziasztok gyerekek : )
blogolni agcikam hetente max ketszer fogok, mert -max ciki- de nem csinalok semmi erdekeset : (
penteken, szombaton jobb volt a kedvem vegre emberek kozott, de most visszazuhantam a szar mindennapokba.
A gyerekek annyira nem boritanak ki, kurva onzok,hisztisek es zajosak, ennyi. juli nem szereti az ilyet, de kb nem akarom oket nevelni, nem is tudnam, mert anyuka sztem elkenyeztette oket.
Vagom hogy a 300euro lofasz, huzosabb fransz mint germany, 2euro egy kave, es szar. barhol is iszod. lilcinek terveztem kulonkiadast a blogba, miszerint minden heten o bpn, en meg franszeban elmegyek egy uj kvzoba, lepontozzuk meg ienek, de a holgy ugy latom nagyon is elfoglalt a kocsmajaban, es baszik ram : (
sajnalom , hogy krisz elment , kicsim, vicces, de pontosan tudom milyen erzes...hidd el a vonatra se konnyebb felulni....
Amugy meg van kb 10olvasom, de csak te meg kinga reagaltok, aminek maxon orulok, mutassatok a jo peldat a nepnek : )
ezer csok neked is, egyel sok fagyit, es... sztem ne hagyd annyiba a kapcsolatot, oktober festre leugrok veled szivesen!
szeretlek, nagyon nagyon , es gondolj arra,hogy vegre felsofoku kepzesben reszesulhetsz, amig en gyerekmeseket olvasok....

Zsüli* 2009.08.17. 17:42:18

@agci: mi az otthoni szamod draga?
beszeljunk majd le egy idopontot es felhivlak, hianyzik a hangod
süti beállítások módosítása